Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi

Haber Tarihi :   11.10.2023

Hafik Kamer Örnek MYO 1. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak oryantasyon (uyumlanma) eğitimleri gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantıları okulumuzu seçen ve mevcut programlara yerleşen her sınıfa ayrı olarak düzenlendi. Yüksekokul Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Sevtap SARIOĞLU UĞUR ve Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümün’den Öğr. Gör. Bekir Gökhan Doğan tarafından; bölümlerine yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine üniversite hayatı ve 3+1 sistemi hakkında bilgi verildi. 2 yıl boyunca okuyacakları bölümlerin amacı, ders geçme sistemi, sınavlar, uygulama usul ve esasları, mezuniyet koşulları ve istihdam olanakları hakkında yapılan bildirimlerin yanı sıra terör ve uyuşturucu madde kullanımı gibi tehlikelerden de bahsedildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından hazırlanan sunum yüksek öğrenim hayatlarına yeni başlayan yüksekokulumuz 1. sınıf öğrencilerine izlettirilirken, öğrencilikleri ile ilgili yönetmelik ve yönergeler hakkında açıklayıcı bilgiler verilerek önemli hususlar üzerinde duruldu. Ders içerikleri ve mevzuatların yanı sıra üniversite kültürü ve hayatına yönelik tavsiyelerde de bulunulan oryantasyon programında öğrencilerin yüksekokulumuza ve bölümlerine uyumlarını destekleyecek önemli bilgiler verildi. Üniversitemiz tarafından hayata geçirilen 3+1 sistemi hakkında önemli hususlar açıklanırken bu sistemin öğrencilerin eğitim ve iş yaşantısına faydaları da ele alındı.

Toplantılar sonunda öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.