Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulumuzda Oryantasyon Programı

Haber Tarihi :   03.10.2024

Hafik Kamer Örnek MYO’yu tercih ederek yerleşen 1. Sınıf öğrencilerine oryantasyon (uyumlama) programı düzenlendi. Okulumuz akademisyenlerinden Doç. Dr. Sevtap SARIOĞLU UĞUR ve Öğr. Gör. Bekir Gökhan DOĞAN tarafından verilen bilgiler ile öğrencilerin üniversite hayatına daha hızlı uyumlanması amaçlandı.
MYO’da bulanan her bölüme ayrı ayrı düzenlenen program çerçevesinde üniversite ve öğrencilik hayatına yönelik genel bilgiler verilirken öğrencilerin kendi bölümlerine yönelik açıklamalar da yapıldı. 2 yıl boyunca okuyacakları bölümlerin amacı, ders geçme sistemi, sınavlar, uygulama usul ve esasları, mezuniyet koşulları ve istihdam olanakları hakkında yapılan bildirimlerin yanı sıra terör ve yasaklı madde kullanımı gibi tehlikelerden nasıl uzak durulacağına yönelik konulardan da bahsedildi.
MYO konferans salonunda düzenlenen etkinlikle ayrıca öğrencilerin soruları ve merak ettikleri diğer hususlar da akademisyenler tarafından cevaplandı.