Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimize Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   23.09.2021

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulumuzu tercih ederek mevcut programlarımıza kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine ve pandemi nedeniyle ilk senelerini uzaktan eğitimle geçiren 2. Sınıf öğrencilerine yönelik 20-22 Eylül 2021 tarihleri arasında okulumuz konferans salonunda uyumlanma (oryantasyon) eğitimleri gerçekleştirildi. Covid-19 salgını tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantılarda her sınıfa ayrı ayrı olarak düzenlendi. Bu eğitimler kapsamında okul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Engin Dursun ve Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Bekir Gökhan Doğan tarafından; bölümlerine yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 2 yıl boyunca okuyacakları bölümlerin amacı, ders geçme sistemi, sınavlar, uygulama usul ve esasları, mezuniyet koşulları ve istihdam olanakları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yeni giriş yapan 1. Sınıf öğrencilerine ve ilk defa yüz yüze eğitim yapacak olan 2. Sınıf öğrencilerine, öğrencilikleri ile ilgili yönetmelik ve yönergeler hakkında açıklayıcı bilgiler verilerek önemli hususlar üzerinde duruldu. Ders içerikleri ve mevzuatların yanı sıra üniversite kültürü ve hayatına yönelik tavsiyelerde de bulunulan oryantasyon programında öğrencilerin MYO ve bölümlerine uyumlarını destekleyecek önemli bilgiler verildi. Toplantılar sonunda öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.