Öğrencilerimize Oryantasyon Programı Düzenlendi

Haber Tarihi :   03.10.2022

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulumuzu tercih ederek mevcut programlarımıza kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik uyumlanma (oryantasyon) eğitimleri gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantıları her sınıfa ayrı olarak düzenlendi.
Söz konusu eğitimler kapsamında yüksekokul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Engin Dursun ve Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Bekir Gökhan Doğan tarafından; bölümlerine yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 2 yıl boyunca okuyacakları bölümlerin amacı, ders geçme sistemi, sınavlar, uygulama usul ve esasları, mezuniyet koşulları ve istihdam olanakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından hazırlanan sunum yüksek öğrenim hayatlarına yeni başlayan yüksekokulumuz 1. sınıf öğrencilerine izlettirilirken, öğrencilikleri ile ilgili yönetmelik ve yönergeler hakkında açıklayıcı bilgiler verilerek önemli hususlar üzerinde duruldu. Ders içerikleri ve mevzuatların yanı sıra üniversite kültürü ve hayatına yönelik tavsiyelerde de bulunulan oryantasyon programında öğrencilerin yüksekokulumuza ve bölümlerine uyumlarını destekleyecek önemli bilgiler verildi. Toplantılar sonunda öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.