Tanıtım

 

Emlak ve Emlak Yönetimi Programı

Emlak ve emlak yönetimi programı 2018 yılında kurularak ilk öğrencilerini 2018-2019 akademik yılında almıştır. Programın temel amacı, hem kamu hem de özel sektördeki saygın kurumlarda çalışabilecek kaliteli meslek elemanları yetiştirmektir. Öğrenciler “Emlak Danışmanı” unvanı ile mezun olmaktadırlar. Program, ön lisans düzeyinde eğitim vermekte olup, program süresi 4 dönem/2 yıldır. Her yıl 40 öğrenci kontenjanı ile programa kayıt yapılabilmektedir.

Programın Amacı

Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı, emlak sektörünün ihtiyaç duyduğu etik ilkelere saygılı, emlak değerlemesi, emlak pazarlaması, emlak yönetimi konularında mesleki bilgilerle donatılmış elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

İstihdam Olanakları

Emlak ve Emlak Yönetimi Programı’ndan mezun olanlar öğrenciler “emlak danışmanı” unvanına sahip olurlar. Bu unvan ile mezun olan kişiler; Emlak ofisi açabilecekleri gibi, Arsa Ofisi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Belediyelerin Emlak Müdürlüğü ile benzeri kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirketlerde, organize emlak şirketlerinde, büyük binaların ve iş merkezlerinin yönetimlerinde çalışma imkanı bulabileceklerdir.

Dikey Geçiş Olanakları

Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açık öğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2019 Meslek Yüksekokulları İle Açık öğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açık öğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

- Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi

- Gayrimenkul ve Varlık Değerleme

- İşletme

- İşletme Bilgi Yönetimi

- İşletme Enformatiği

- İşletme Yönetimi

- İşletme-Ekonomi

- Tapu Kadastro

 

Tarihçe

Bölüm 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Açılmıştır.

 

Kazanılan Derece

Emlak Danışmanı

 

Üst Kademeye Geçiş

Dikey geçiş sınavı sonuçlarına göre programdan mezun olan öğrenciler;

- Örgün Öğretimde; Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme – Ekonomi, Tapu Kadastro,

- Fark Dersi Almadan Açık Öğretimde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme Konaklama İşletmeciliği

- Fark Dersi Alarak Açık Öğretimde; Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans eğitimlerine devam edebilmektedirler.

 

Mezun İstihdam Olanakları

Emlak ve Emlak Yönetimi Programı’ndan mezun olanlar öğrenciler “emlak danışmanı” unvanına sahip olurlar. Bu unvan ile mezun olan kişiler;

-Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar emlak ofisi açabilecekleri gibi, Arsa Ofisi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Belediyelerin Emlak Müdürlüğü ile benzeri kamu kurum ve kuruluşlarında, özel şirketlerde, organize emlak şirketlerinde, büyük binaların ve iş merkezlerinin yönetimlerinde çalışabilmektedirler.

Bölüm Başkanı

MUHAMMED SAİD EKEN
Öğretim Görevlisi MUHAMMED SAİD EKEN
Bölüm Başkanı

msaideken@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 122

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Akademik Kadro

Araştırma

İletişim

Yukarı