Hayırsever iş adamı Nurettin Koçak vefat etti

Haber Tarihi :   28.11.2023

Hafik ilçemizin yetiştirdiği hayırsever iş insanı Nurettin Koçak 27 Kasım 2023 tarihinde aramızdan ayrıldı. İlçemizde bulunan Kız öğrenci yurdunu 2016 yılında tamamlayıp Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bedelsiz olarak bağışlayan, özellikle eğitime verdiği büyük katkılar ile tanınan Koçak’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Nurettin Koçak Kimdir?

1931 yılında Hafik’te doğdu. İlk ve Orta tahsilini Sivas’ta tamamlayarak, İTÜ İnşaat Fakültesi’ne girdi. 1955 yılında mezuniyetini müteakip, özel sektörde muhtelif inşaatlarda şantiye şefliği ve inşaat müdürlüğü görevlerini yüklendikten sonra 1959 yılında Kutlutaş İnşaat ve Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin kurucu ortağı ve teknik genel müdürü olarak büyük sanayi tesislerinin inşaatlarını yönetti. Yurt çapında birçok projenin gerçekleşmesini sağladı.

1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından fahri doktorluk unvanını almıştır. Nurettin Koçak evli olup, bir çocuk babasıdır.

Ailesine ve Hafik halkına başsağlığı dileriz. Allah rahmet eylesin