TCDD Sivas Bölge Müdürü Abdulkadir Taş Hafik Kamer Örnek MYO öğrencileri ile bir araya geldi

Haber Tarihi :   08.12.2022

Okulumuz bünyesinde teoriden pratiğe eğitim anlayışı çerçevesinde düzenlenen seminerlere bir yenisi daha eklendi. TCDD Taşımacılık A.Ş. Sivas Bölge Müdürü Abdulkadir Taş Raylı Sistemler İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Okulumuz konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Taş öğrencilere kariyer planları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Okulumuz Öğretim Görevlilerinden Banu Duman tarafından organize edilen, Okul Müdürü Doç. Dr. Adem Babacan, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Bölge Müdürü Abdulkadir Taş gerek Türkiye’de demiryolu taşımacılığı gerekse meslek olarak raylı sistemler hakkında bir çok önemli bilgi verdi. Türkiye ve Sivas'ta demiryolu faaliyetleri hakkında sunum yapan Taş geçmiş, günümüz ve gelecekte demiryollarının durumu ve mesleki kariyer imkanlarını öğrencilerimizle paylaştı.

Eğitim esnasında ve mezun olduktan sonra devlette ve özel sektörde bulunan kariyer imkanlarına dair yapılması gerekenleri anlatan Taş, gerekli yeterliliğe sahip olup sınavları ve mülakatları geçen Hafik Kamer Örnek MYO Raylı Sistemler İşletmeciliği öğrencilerine kariyerlerinde yardımcı olma sözü de verdi.

Kendisinin de demiryolcu bir aileden geldiğini belirten Taş demiryolu yük ve insan taşımacılığının öneminin gün geçtikçe arttığını ve alanda yeni istihdamların bu okullardan mezun olan kişilerce doldurulacağını da belirtti.

Program sonunda öğrencilerin soruları cevaplandı.

Etkinlik Okul Müdürümüz Doç Dr. Adem Babacan’ın sunduğu teşekkür belgesi ve plaket sonrası toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yukarı